Thursday, February 11, 2010

kata org & kata mami


kate org pada mami..saye bukan x bule bg anak sy susu badan..tp sbb saye keje..
kate mami..saye pon keje jgk kak..tp saye pam 3kali dekat ofis n bg anak saye susu tuh melalui botol..

kate org pada mami..ish, rase x gamak nak bagi anak susu yang da masuk peti ais..lagi rs x gamak nk bekukan susu n bagi kat anak..sungguh x fresh!
kate mami..huhu saye bukannye kuarkan susu dr petias n trus bg kat anak saye..saye panaskan dulu..bile da suam suam kuku, barula di bagi kat nawfal..nawfal sure minum sampai mengah2..

kate org pada mami..lecehla nak pam susu kat opis nie..susu saye byk tau..saye bia je susu basahkan nursing pad saye..kadang2 bile x tahan sgt bengkak susu, saye masuk toilet, pam aje gune tgn, buang..
kate mami pada org..x lecehla kalau kite tau teknik nak pam n handle susu tyme keje..ramai da org kat luar sana da bejaya..buang dlm toilet,ishhhh!~ingat x, mase kecik2 mak kite slalu pesan, makan nasik sampai abes..jgn tinggal sket pon..nnt menangis nasik tuh..haaa, zaman skang nie kak, bukan nasik aje tau pandai nanges..susu pon pandai nanges kalu akk buang dia..tambah plak buang kat dlm toilet..bukan takat nanges aje, sure da meraung2 da..

kate org pada mami, saya malu la nk pam..nanti sume orang tau saye tgh pam susu..bunyi pam bising..ganggu org..
kate mami..kak, xsume tau pam bunyi bising..mmg pam saye nie bunyi nye bising sket, tp saye yg pilih nk yang bising..alaah kak, xkesahla bising sikit, bukannye buat benda x baik kan?ni kira berbuat baik pd anak nie kak..hak anak ni..lgpun kak, byk sgt kt kedai jual pam yg lansung xde bunyi..kalau akak pam kat meja akk pon, xde sape yg sedar..aloo kalu bule bukak lagu sekuat2 alam kat meja tuh kak, xkan xley nak layan "lagu" pam nie..hihi eh, akk ckp td tyem bengkak susu, akk pam je gune tgn..haaa akk lg hebat dr saye..saye x pnh pam gune tgn..dr akk buang susu tuh, baik masukkan dlm botol kak..

kate org pd mami, alahh walau saye x bg susu bdn tyme keje, tp malam2 anak sy mmg minum susu bdn aje..
kate mami pd org, yeke kak?alhamdulillah..tahniah ye kak..kalau akk rs nk tau cmne cara nk pam susu time keje, akk bukak je website yg bekaitan ngn susu ibu ye kak..i.allah membantu

kate org pd mami, byk la ye kau jimat duit..sbb xbeli susu..kaya la ye..bule la beli banglo lpsnie..
kate mami pd org, ish xdelah sampai tahap kaya kak..walau saye x beli susu fm, tp saye kena beli byk sgt gadjet utk bf nie..pam+botol+suppliment+chest freezer..tp xpe kak, i.allah tahan lama..sampai adik2 nawfal sok bule pakai lg..beli banglo sbb xbeli susu fm??ishhh ngarut la akk nie..lebih2 plak perli saye

haaa lps aje perbualan ngn kakak tuh, mami sambil senyum terus mintak diri..huhu bukan ape, kang makin di layan, sampai da masuk bab beli banglow segala, silap2 kang naik gak temperature mami..

hihihi sape kakak tuh??bia la mami sajork yg tau..

6 comments:

Ieda said...

ieda pun dah kne...tp sekarang ckit ieda xheran...org yg bf anak ngan pum ni ingat..kt nak jimat sgt kot..diorang ingat pum tu murah kot...ada ke diorang kate susu yang dah disejukbekukan xde kualiti..kang kate BODOH kan kecik hati...

Rizziela said...

buat tak layan ajer dgn orang-orang mcm ni..

so far akak belum penah kena lagi soalan-soalan bodoh mcm ni sebab diaorang tau 'kepedasan' mulut akak bila akak dah mula buka cakap..

maklumlah..nak jadi lawyer..tpi x lepas :D

uzzeh said...

hihihi..
tuela ieda..kalu kate sengal kang kecik ati plak..skang nie maklumat sume di hujung jari..klik2 aje..tepuk dada tanye diri sndri..ade brani ke nk jd pumping mom?

uzzeh said...

huhu mule2 dia nye intro kak ziela, gaya mcm nk tau psl pumping activity nie..hani ingt dia nk pump jgk tyme keje..upenye nk pelekeh hani aje adesss..

huhu gamaknye lps nie harusla memdaskan mulut jgk..kalu tak all d tyme org asik pndg lekeh je kat bf mom nie..

Nieza Ishak said...

ala ... ayat biasa ...

akak skrg ni malas dah ..hihihi

uzzeh said...

hehe..itula kak nieza..masuk tinga knn kuar tinge kiri jela lpsnie nmpknye