Monday, August 31, 2009

alkisah jalan2..

semalam, 31/8/2009 negara kite menyambut kemerdekaan kali yang ke 52..

merdeka! merdeka! merdeka..

mami, abi& nawfal turut merdeka smlm..ape yg merdeka?

pertamanya, merdeka dr semua salah& silap serta silly mistake yang mami & abi dah lakukan..ape silly mistake tuh? later mami tell you about it okey..

2ndly, smlm mmg benar2 merdeka sbb abi bwk kite bejalan sakan..huuu wlu pun bln puase, tp tuh sume x mematahkan semangat mami utk berjalan & berjalan & terus berjalan..

tempat pertama kite tujui was IKANO..hihi setelah byk kali mami sgr cerita ttg keseronokkan menangguk baju2 baby di brand outlet, mami tekad utk kesana wlupun yg dekat ampang point nie dah selalu sgt mami wat lawatan..

nawfal awal2 lg dah tdo..sampai sane mami plan x nk guna stroller..abi nk test baby carrier baru present dr aunty lin..tp memandangkn syg tdo, kena jgkla bwk stroller..masuk je kt B.O, mami trus lupe dunia abi..nawfal mami titpkan pd abi hehe..

mami trus ke section bb boy..malangnye, x byk yg berkenan di hati..menurut pemerhatian mami..baju2 kt sana, wrnanye agk x mnepati cita rs mami..agk dull kaler nye..tp bg mereka yg ade bb gurl, anda semua dinasihatkn utk pergi ke sana selaju yg mungkin..deras..deras bak kate org perok..bj bb gurl sgtla attractive & adorable..mami dok pk je, xkn nk pakaikn nawfal gaun plak..sudahnye mami sambarla romper osh kosh..

tgh dok pilih2 size, abi dtg kt mami..syg pon da celik laaa..huuu pe lg, sesi merasmikan baby carrier br pon bermula..hmm nmpk ok..syg pon nmpk selesa..cume abi je mcm x ok..hihi abi kate rs mcm melentik plak punggong bdn dia..ala ala ziana zain gituh..haha xpe abi..u will get use to it..

cerita terus bersambung..

setelah keluar dr B.O, abi ajak mami ke crocs..tgh dok pilih2 kasut..mami terperasan 1 bende..hand bag mami...mak oiii..mami tertinggal hndbag kat dlm B.O..nie sume gara2 telebey excited menggayakn baju baru yg abi belikn dpn cermin tuh..belari mcm lipas cacat kudung mami ke B.O blk..alhmdulillah..masih ade disitu..legaaaa..kalu x, maunye mami menjerit mcm tarzan kt situ..muka pon da sgt cuakk..

kesimpulannye, mami nie mmg la jenis makngot a.k.a cuai yg terlampau..bhya neh..





pic ats nih hihi ala2 ibu abg o.r/abg afif nye pic..sajaa jaa


Thursday, August 27, 2009

Gelak tawa..

anak mami sekarang dah makin pandai begurau senda..huhu pantang pandang sket, mule la tesengeh mcm kerang busuk wangi..asal panggil je nama syg, dah mule la meleleh2 air liur, sgt suka..

yang paling wat mami rs sgt seronok, bila pegang je sket, tang peha ke, perut ke, ketiak ke,senang cite pegang la kat mane pon especially tempat2 yg mmg agak sensitip, trus la mengekek2 ketawa..
YA Allah, baru nak masuk 4 bulan nie besok..macam2 akal baru syg dapat setiap hari..

petang smlm agk ujan sgtla lebat..so jalan pon sgt la jam..ade polis trafic tgh jalan pon, sket x membantu..menyemak membantut kan lg perjalanan ade lah..seb bek la mami nie penakut baik, kalau tak mau aje mami suuh polis tuh duk tepi diam2..jgn dok wat wat bz kat tgh jalan..

disebabkan jalan jam..mami sampai umah oma pon agak lewat..dah dekat nk berbuka dah pun..nawfal tgh dok dlm bouncer..mami pandang je syg tnpa sepatah perkataan pon kuar..huhu reaksi yg dah boleh mami jangka..menjerit smbil telonjak2 bdn bile tgk mami..huhu mami pon tium sana sket, sini sket..then ingt nk mandi trus..ttbe je, syg meraung sekuat hati..mai ahhh...tekezut gile mami..gaya mcm kena sebat..mami pon dok belek laa bdn syg..kot2 la ade semut ke, lipas ke..

tp x gak behenti nanges..trus mami angkat, dukung syg..uiksss otomatik trus diam..trus gelak mengekek2..lohhh nk mami dukung ke syg..cube la lainkali bgtau..sebut cmnie "MAMI, DUKUNG PLSS.." haha..

mulut plak skang ni, mmg sgt ramah..asikla berkicau berborak ngn sape aje yg dok ngadap muke dia..smlm, slps bebuka, mami tgk gaya mata tuh dah mcm nk tido..dah tegaru sana, menggosok2 muka, mata pon yg da sedia kecik makin kecik..tp xmo gak tdo..hmmm mmg nak kena sgt tomei mami nie..huhu meh tgk vids nie..haaa kan da kena deraa ngn oma..

video

Wednesday, August 26, 2009

Mmaaammmmm..

hati mami sgt lah berbunga bunga taik ayam cinta..dari hari ke hari mami mmg rs sgt bertuah kerana diberi plunag melahirkan & melihat Nawfal membesar di dpn mata..

Mami da perasan sejak 2, 3 hari lps..tp mami andaikan itu cume satu kebetulan saje..tp, smlm, sampai je mami kat umah oma dlm pukul 6.45pm, nawfal tgh main sorg2, dlm stroller..mami terus jenguk nawfal..tersengeh lebar anak bujang mami nie bile nampak mami...

& perkataan pertama yang terpacul kat mulut nawfal, maaammmm...mammmmmm..
eh, bia betik betul..nawfal panggil mami mammm ke?nawfal dah boleh panggil mami walaupun bunyiknye agak lari sket dr MAMI..tp sekurang2nye, nawfal tau..

kali kedua, tyme tuh nawfal dah nak tido..tp mata dok bepusing ikut mami..sori syg..mami tgh kelamkabut nk mandi sbb kena hujan mase balik keje..berbuka pon dlm keadaan x mandi..agknye nawfal nk nenen..tp mami nak mandi dulu..ttbe mami dgr lg..maaammmm..mammmm sambil mata nawfal x lekang pandang mami...

waaaaahhhh...sgt la terharu..maammm pon maaammm la syg..nnt dah besar sket panggil mami keh..

bak kate atuk, oma, abi, & ma cu..NAWFAL NIE BIJAK NIE..

nawfal..nawfal..

Tuesday, August 25, 2009

5 Ramadhan..

5 Ramadhan..
bertemu lagi mami dgn 5 ramadhan..5ramadhan yg sgt istimewa..penuh dgn kenangan yg x dapat mami lupekan..

5ramadhan 1430..walaupun setahun telah berlalu..namun pada tarikh keramat inilah segalanya bermula..

mami masih ingat lagi..pada 5ramadhan 1429@2008, pagi2 lagi sebelum menuju ke opis, mami dan abi ke Klinik yang biasanya mami pergi utk scan cyst mami sebelum operation.

siapa sakit?takde sape yang sakit..cumenye mami ke klinik utk wat ultrasound setelah hampir 2 bulan mami missed monthly period..pregnant?hmmm mmg mengikut doctor, mami x pregnant, ujian air kencing & ultrasound dah mengesahkannya..2minggu sebelum ke klinik, mami dah mkn ubat duphaston. tujuannya: utk mengeluarkan period mami..

hasilnye?peiod mami masih x kunjung tiba gak..

sepanjang perjalanan ke klinik, mami pejamkan mata ats moto & mami x habis2 berdoa.."ya Allah, khabarkanlah aku berita gembira..jgnlah KAU uji aku dgn sesuatu yang x mampu aku tanggung"..bedebar2nya hati mami

mami takut sgt kalau2 cyst mami dtg balik..hmmm x sanggup rs nye nk kena sembelih operate sekali lagi..

masuk je bilik doc, doc trus bukak surat cinta rujukan, utk mami ke hospital..mungkin ade masalah lg memandangkan baru 5 bulan mami operate..adoiii..lemah kepala otak lutut mami rs nye..mami pandang muke abi..rs nk lariii je jauh2..takut nk terima kenyataan..

ttbe doctor mintak izin kat mami nk scan skali lg..scan??hmm xyah la doc, bisik shaitan hati mami..nk scan watpe lg..tp scan jugaklah sudahnye..

dap..dupp..dapp..dupp..

"hmmm...seems like u are pregnant"

Ya Rabbi Ya Karim..meleleh air mata mami..teresak2 mami..doc & abi jd saksi perasaan mami saat itu..

see..here, this cute tiny object is your baby..u are 6weeks 5days pregnant..

menggeletar mami..mami renung scrin dpn mami..mami pandang abi..mami nmpak air jernih turut sama turun dr mata abi..kami bnr2 besyukur Ya Rabb..

keluar dr kelinik..abi genggam tgn mami..abi x habis2 renung gambar nawfal tuh..mami usap perut mami..inilah Rezki Ramadhan..

sampai di opis, teresak2 mami telefon aunty lisa & oma, inform mereka berita baik nie..menjerit2 oma..aunty lin same2 menangis dgn mami..mereka sama berkongsi kegembiraan mami..

Nawfal syg..

bermula saat tuh, mami tanamkan dlm hati..mami akan pelihara syg sebaik mungkin..mami akn berusaha mendidik nawfal menjadi insan berguna..permata hati mami & abi, penyejuk jiwa kami..
5ramadhan 2009@ /26/8/2009
setahun berlalu..insyaalah,lagi 3 hari genapla syg 4bulan..
mami syg sgt nawfal..seluruh nyawa mami..sepenuh jiwa & raga..

Sunday, August 23, 2009

Ahlan Wasahlan Wa Marhaban YA RAMADHAN..

alhamdulillah..
hari nie dah 3 hari semua umat islam seluruh dunia mengerjakan ibadah puasa..ibadah wajid yang harus dilaksanakan oleh semua yang mmenuhi rukunnye..

alhamdulillah..
dah 3 hari jugakla mami berjaya mengharungi bulan mulia ini mudah2an harini pon bjaya la.. mungkin agak ke anak2 kan bunyi ayat mami nie kan..tp ini lah cabaran & dugaan yg harus ditempuhi bg semua umat islam..

mmg senang bunyinye..puasa..menahan lapar dan dahaga..tp pelaksanaanya memrlukan sejuta kesabaran & tekad..tambahan ini lah kali pertama mami berpuasa sambil menyusukan nawfal..bagaimana hasil tenusu di bulan ramadhan?

trus terang, harini baru hari pertama mami mula balik mengepam susu nawfal..sepanjang hari sabtu & ahad, x terdaya rasanye + risau kalau2 nawfal x cukup susu if mami pump selang masa nawfal menyusu..tgn mami nie, asik dok meraba bre*ast..ish...risau, ade ke susu nie..cukup ke..nape x bengkak lansung nie?mcm2 mami pkir..tp alhamdulillah, syg menyusu dgn jayanya sampai tetidor..bukti syg kenyang..

bagaimana rasanya berpuasa kali ini?huuu bkn mami nk provok kat sini..tp sgt sgttt la mencabar..seawal pukul 12tghari perut mami da menyanyikan bermacam2 lagu..ade dangdut, ade rock, jgn xtau nashid pon ade..mami perasan sgt, lagi kuat nawfal menyusu, lagi berkeroncongla perut mami..

rutin tdo nawfal pon da berubah..mami bgn sahur, dia pon celik mata, nak bersahur sama agknye..mami berbuka, dia pon riuh rendah nk berbuka sama..sudahnye, kena la begilir2 mkn dgn atuk& oma..

kali nie puasa mami agak berbeza..kenapa berbeza?hmmm nanti mami ceritakan ye..
jom kite share sket info bekaitan dgn fadhilat puasa..

Abu Hurairah ra. meriwayatkan bahawa Rasulullah SAW bersabda: "Umatku telah dikurniakan dengan lima perkara yang istimewa yang belum pernah diberikan kepada sesiapa pun sebelum mereka. Bau mulut daripada seorang Islam yang berpuasa adalah terlebih harum di sisi Allah daripada bau haruman kasturi. Ikan-ikan di lautan memohon istighfar (keampunan) ke atas mereka sehinggalah mereka berbuka puasa".

Allah mempersiapkan serta menghiasi jannah yang khas setiap hari dan kemudian berfirman kepadanya: "Masanya telah hampir tiba bilamana hamba-hambaKu yang taat akan meninggalkan segala halangan-halangan yang besar (di dunia) dan akan mendatangimu."

Pada bulan ini syaitan-syaitan yang durjana dirantaikan supaya tidak menggoda mereka ke arah maksiat-maksiat yang biasa mereka lakukan pada bulan-bulan selain Ramadhan. Pada malam terakhir Ramadhan (orang-orang yang berpuasa ini) akan diampunkan." Maka sahabat-sahabat Rasulullah SAW pun bertanya: "Wahai Pesuruh Allah, adakah itu malam lailatul Qadar?" Dijawab oleh Rasulullah SAW: "Tidak, tetapi selayaknya seorang yang beramal itu diberi balasan setelah menyempurnakan tugasnya."

Wednesday, August 19, 2009

berita baik..

ade berita baik..

itulah perkataan pertama yg terpacul kat mulut atuk bila atuk jemput mami kat stesen putra malam 18/8/2009..



uih..terus bedebar2 hati mami..otak mami ligat bekerja..memikirkan kemungkinan apekah berita baik tue..



yipppi...mmg berita baik..alhamdulillah...sayang mami da meniarap buat pertama kali nya disaksikan oleh atuk..atuk kate, syg sgt expert nerap belah knn tp still fail nerap belah kiri..



huhu walaupun mami selalu pesan, jgn nerap tyme mami xde..bia mami yg jd saksi..huuu nampaknye nawfal sgtnoty teruja nk nerap walaupun mami xde..



sampai je kt umah oma mlm tuh, nawfal da tdo..dlm hati mami sgt berharap nawfal bukak mata & terus tunjukkan skill baru tuh kat mami..bgn la syg..bgnlaa..mami ade nenen nie hihih..uuuuu hampa..sgt nyenyak syg tdo..



pagi 19/8/2009..

mami tgh siap2 pakai tudung..ttbe mami dgr uhhhh eyhhhh uhhhh ahhhh...mami bule guess ape yg sdg happened..trus mami capai nset nk rakam detik besejarah nie..yessss..mcm yg mami sangka kan,syg tgh nk nerap..aloooo tp nerap belah kiri..sgt shahdu+excited+puas tgk pekembangan nawfal dr hari ke hari..



nie vids syg tgh berusaha sgt gigih+tekun+sunguh2 nk nerap belah kiri..




video

Tuesday, August 11, 2009

more nawfal..
























Tarzan in d making..

nawfal syg..

mami sgt hepi tgk perkembangan nawfal dari hari ke hari..
ade saje gelagat baru, peel baru yg wat sume org tersenyum..

huuu now asik menjerit ala-ala tarzan gitu..motifnye?mayb nak mengasah pisau suara kot..oma kata mayb sayang rs excited dgr suara sendri..
mah mami share sket vids nieh..njoyyyyy


video

opss..salah sape?

huhu
ingt x post mami yg lps psl abi lupe anniversary kami?

xtau la nak kate mami yang sengal salah ke atau abi yang nyanyuktesilap..

pagi2 nie mami sampai je kat opis, mami terima sms dr abi..
ayatnye bunyik gini "selamat hari ulangtahun perkahwinan"

mami jadi konfius..setahu mami, tarikh mami diijabkulkan is 05/08/2007..tapi mami disandingkan pada 12/8/2007..supposely, tarikh ulangtahun perkahwinan must be on 05/8/2007..ish ish..kompius..

huhu biasala syg..bila tinggal sorg2 nie, mungkin kepala lutut abi tgh bepusing kot..segalanya serba x kena..hmmm nape abi tinggal sorang?? nanti mami ceritakan ye..

alahaiiiii...

Monday, August 10, 2009

yehaaaaa..

mami saje je wat gimik tang title tuh..
huhu mami dok yihaaa sbb kang nie nawfal dah tersangat la rajin..pantang buh kat ats tilam sket, start la ngereng bagai nak rak.. tp niarap nye bile syg?mami x sbr dah nk tgk nie..agknye, bontot berat sblm raya kot..

atuk kate, i.allah dah dekat nak niarap nie..dulu awl2, mase nawfal umo 2bulan, slalu gak nawfal ngereng2..tp lpstuh trus buat-buat lupa..

haaaa cepat2 nerap ek syg..jd, nanti xde la syg bosan sgt asik terbaring je..dukung?ohhhh mami, atuk,oma & mama cu sgt lah x larat nk dukung syg skang..dah 7kg..

meh mami tunjuk sket aksi syg tgh beriya2 ngereng nk niarap..

video

abaikan kualiti vids nie ek..nset mami cap ayam

Friday, August 7, 2009

Shhhhhh..

meh kite intai aktiviti pumping mami nawfal kat opis..
demi anak tersayang, kat kaunter pon mami bule aje jalankan projek pengepaman susu segar..
malu bia bertempat okeh..





Hasilnye,alhamdulillah..

Thursday, August 6, 2009

MR.Samuel

hello nawfal..

i'm mr. sam..your mummy found me just know..
she asked me to be your friend..


to comfort you when she's not around..
of coz im willing to be your friend..


i cant wait to meet you..

Bidadari Kecil..

pagi2 mami dikejutkan dgn brita sedey yg di khabarkan oleh aunty ayu..ibu abg o.r..
Abg Afif Zhafran hospitalized disebabkan dmm pns + tarik..
innalillah..bederau datah mami..

automatik air mata mami mengalir..mami tebayangkan saat Nawfal di hospital..mami dapat bygkan perasaan & keadaan aunty yannie, ibu abg Afif saat nie..

mami sms aunty yannie betanyakan khabar abg afif( tqs ayu bg hani no yannie)..Mami dpt rs kan kesedihan aunty yannie di dlm setiap bait ayat yg di hantar pd mami..

Moh kita sama2 berdoa kesejahteraan & kesihatan abg afif ye..

buat yannie, tabah & sabar..hani phm sgt perasaan tu..i.allah, kita sama2 berdoa agar afif kuat & cepat sembuh..

"Ya Allah, Kau peliharalah kesihatan bidadari2 kecil kami ini.."

Wednesday, August 5, 2009

Happy Anniversary

Happy 2nd anniversary to mami..belated actually..05/08/2009..

mami hapi ke?
mami x hapi la Nawfal..Abi lupe lansung smlm anniversary kami..
until now, tyme mami tgh typing nie, abi still x ingt..hurm..

jauh lagi perjalanan bahtera mami&abi..

Let Down..

meh nk share sket psl let down nie..

"Milk Ejection Reflex"
Some mothers feel a tingling sensation as the milk begins to eject from the breast due to the let-down reflex. The best way to monitor whether this milk-ejection reflex has begun is by watching the sucking and breathing patterns of your baby.

At the start of a feeding, you will notice a pattern such as: suck, suck, suck, swallow, suck, suck, suck, swallow. This pattern may last up to 30 seconds but can be longer. As the milk ejection reflex takes over, the pattern may be described as gulping: one swallow, one deep breath, one swallow, one deep breath. This pattern may last for 2 to 4 minutes.

Your baby may want to nurse longer (maybe 15 or 20 minutes) on this breast in order to get more fat from the hind milk and/or because to fill a need for sucking. Mothers used to be told to nurse for 10 minutes a side.

Now, experts say to watch your baby, not the clock. Let your baby break off the first breast when he's ready, and then try switching to the other breast. If she's not interested, it's ok to nurse on one side per feeding. Just try to start on the other side next time, so you don't get lopsided. "

sgt suka kalu let down time pumping..wah rs mcm telaga yg baru di gali pulak..mencurah2..
tp kalu tgh direct bf nawfal, agk neves kalu dah terasa let down..almaklumla, shaye nie kankalut1st tyme mami..nape neves?

hmmm
let me share peel Nawfal kalu tiap kali let down nie..
stiap kali bf nawfal, bila aku mule rs je let down is going to happen (rs mcm otot b mengeras, mcm cramp pon ye), aku akn cpt2 tgk nawfal..nk observe reaction dia..

mule2 ok je..xsampai stgh minit..dgr la bunyi mcm nawfal termengah2 n finally dia akn cabut nipp*le secara mengejut, susu akan memancut2, & he will cries.

puncanya, i guess, bila milk ejaculation tu jd, nawfal dah hilang control pd sucking pattern dia/susu..maksudnya, even dia x hisap, susu tetap keluar & buat dia sgt serabut..yelah, he keep on sucking, membuatkan susu betambah2 lah laju alirannya & dia x semapt nk telan sumenye..

boleh imagine x ape yg aku nk sampaikan nie?

so after doing few reading, hmm now aku phm..nawfal tgh berdepan dgn forceful let-down /fast let down reflex..tuh yang wat dia fussy sgt..

jd, cmne ek nk solve problem nie?
nie aku quote articel yg may help mami2 yg experienced d same issue

"What can I do about it?
There are essentially two ways you can go about remedying a forceful let-down:
(1) help baby deal with the fast flow
--->Position baby so that she is nursing "uphill" in relation to mom's breast, where gravity is working against the flow of milk. The most effective positions are those where baby's head and throat are above the level of your nipple. Some nursing positions to try:

Cradle hold, but with mom leaning back (a recliner or lots of pillows helps)
Football hold, but with mom leaning back

Elevated football hold - like the football hold, but baby is sitting up and facing mom to nurse instead of lying down (good for nursing in public).
Side lying position - this allows baby to dribble the extra milk out of her mouth when it's coming too fast..

Australian position (mom is "down under", aka posture feeding) - in this position, mom is lying on her back and baby is on top (facing down), tummy to tummy with mom. Avoid using this positioning frequently, as it may lead to plugged ducts.

gambar hiasan okeh
Burp baby frequently if she is swallowing a lot of air.

Nurse more frequently. This will reduce the amount of milk that accumulates between feedings, so feedings are more manageable for baby.
Nurse when baby is sleepy and relaxed. Baby will suck more gently at this time, and the milk flow will be slower.

Wait until let-down occurs, then take baby off the breast while at the same time catching the milk in a towel or cloth diaper. Once the flow slows, you can put your baby back to the breast.

Pump or hand express until the flow of milk slows down, and then put baby to the breast. Use this only if nothing else is working, as it stimulates additional milk production. If you do this, try to express a little less milk each time until you are no longer expressing before nursing.

(2) take measures to adjust your milk supply down to baby's needs. Since forceful let-down is generally a byproduct of oversupply, most moms will be working on both of these things. It may take a couple of weeks to see results from interventions for oversupply, so try to be patient and keep working on it.
huhu so boleh la mami praktiskan utk nawfal ye..

Tuesday, August 4, 2009

Taiwan house..nyum..nyumm

huhu upenye awan mcm memahami plak mendung dihati mami nie..suddenly ujan turun dgn lebatnye kat area opis mami nie...

disebabkan ujan & mami x boleh nk kemana2, mami & opismate mummy trus ke taiwan house utk luncheon..nyumm nyummm..sgt menceriakan hati mami..



mase mami peknen kan Nawfal, byk kali jugak mami & abi mkn kat kedai nie..ade 1 kali tuh, kami sampai je, around 8pm..kedai da tutup..fuhhhh sgt sedey mami rs..risau plak takut2 nawfal kempunan nk makan glass noodle..





kedai nie halal & yg plg penting shedappp bangat..

Mendung..

Bulan madu yang indah
Sudah sampai kehujungnya
Engkau pun mula berubah
Dan beralih arah
Kata-kata manis
Tiada lagi ku dengar
Hidup ku pula makin tawar
Tiap bicara manis
Bagaikan selumbar bisa
Kau tanam di jiwa
Tak terlihat oleh pandangan
Mata mu
Tiap bicara manis
Memujuk dan merayu ku
Tak usah berlalu
Dan merajuk bawa hati pilu
Andai sudah tiba masa
Dan tiada jodoh kita
Biar kita berpisah... dari merana
Tiap bicara manis
Bagaikan selumbar bisa
Kau tanam di jiwa
Tak terlihat oleh pandangan
Mata mu..
hmm.. bkn cuaca yang mendung..tp perasaan mami nie tgh mendung sgt2..mami rs mcm ade yg hilang..sumthing is missing & i miss it so much..
Mami syg kan nawfal..
1 ari nnt, bila nawfal terbaca coretan nie, mami akn ceritakan kenapa hati mami mendung sgt2..
mami akn luahkan segalanya..
nawfal syg..
besar nnt jd anak yg berguna ye..bela mami ye..pertahankan mami ye..

hasil tenusu..

alhamdulillah..
lately mami dpt rs byk sgt perubahan pd hasil susu segar mami slps mami gunakan brand new electrik pam..(credit to shima sbb rekemen kan kat mami)..

mayb perubahan hasil tenusu nie, bkn saje di sbbkan pam baru mami tuh, tp mayb jgk sbb jadual pmping mami pon da berubah..kalu dl, mami hanye pam 2x saje kat opis, almaklumla, mami kanpemalas byk keje + guna manual pam..huh..sgtla becinta..skang nie dah jadi 3x..kul 11am..kul 3& kul 5.30pm..

sgt lebar senyuman mami & rs unexplain satisfaction stiap kali mami bejaya penuhkan botol2 kosong..(Ya Allah murahkan rezeki susu nie utk anakku)..

hmm..meh mami share pics hasil tenusu mami arini..

total of 21oz..syukur..


huhu storage bottle mami sgt bebilang kaum

susu dlm cooler bag.sila abaikan bwh meja mami yg beserabut ok

Nawfal admitted..(PT 1)

mami hutang cerita sebenarnye..da lame mami nk share dgn nawfal kisah nawfal ditahan wad due to high fever..

setelah melahirkan nawfal, mami diberi cuti bersalin brmula 29/4/2006-29/6/2009. sblm mule keje lagi, mami dah terbayang, mcmana la agknye perasaan mami saat tinggalkan nawfal dgn atuk&oma..mesti haru biru..bila mami suarakan pada abi, as usual, dgn nada bersahaja, abi akan menjawab"quit aje la mami..i.allah abi mampu sara mami & nawfal"..

hmm..bg mami, byk sgt impian & harapan mami utk nawfal..mami nak nawfal memiliki stiap yang terbaik...persoalanya sekarang, mami sgt risau kalau sume tu mami x mampu nak dapatkan utk nawfal seandainye abi sorg saje yg bekerja..bukan maksud mami abi tak mampu nak berikan yg terbaik utk kita, tp, kan lebih bagus kalu mami dapat bantu abi dlm memastikan sume yang terbaik milik nawfal..

Ya Tuhan, meraung mami pada hari pertama mami tinggalkan syg pd atuk & ma cu(ma cu tgh sem break)..sgt susahhati..mcm2 yg berada dlm benak mami nie..seperti yg mami duga, nawfal agak meragam & mogok lapar!! adoaiii..sudahnye mami curi2 blk waktu lunch utk bottlefeed nawfal..

Badan nawfal agak pns tyme mami ambil nawfal pada hari ke 4 nawfal tinggal dgn oma..demam rindu?mungkin..jd mami & abi decided utk trus ke klinik..ambil ubat & balik..

doc ade pesan, seandainya bdn syg trus trusan pns & pnsnye melebihi 38+'c, mami kena masukkan ubat melalui bont*ot nawfal..huishhh..jgn la..jgnla sampai nawfal kena lalui sume tuh detik hati mami..



3.00am,3/7/2009--Ya Allah, pnsnye bdn nawfal..nawfal mengerang..mungkin menahan pns..abi takde pilihan lain syg melainkan masukkan ubat tuh kedalam bon*tot syg..

mami ingt lg, mami & abi same2 menangis saat nawfal meraung mungkin tekejut +menahan sakit..sampai teci*rit2 nawfal..menggeletar tgn abi, smbil memujuk & bekali2 abi beritau nawfal, "abi terpksa..abi nak nawfal sembuh.."

09.00am,3/7/2009..suhu nawfal masih lagi di above 38+'c..mami pujuk abi utk ke klinik family kita..klinik K.J Lim..mungkin ubat yg diberikan doc smlm, x serasi..doc Lim informed mami&abi senadainya suhu syg x jugak surut menjelang petang, nawfal harus di bwk ke hosp utk bloodtest..

06.00pm,3/7/2009..panas..masih pns lg bdn syg..39+'c..mami, abi, atuk, oma & mama cu trus ke hosp..doc informed mami, nawfal kena admitted for further investigation..upsss, serious sgt ke nih??
mami cried like a river

Sunday, August 2, 2009

Abangs

Abangs
nawfal takde abg..sbb nawfal la abg..tp wiken lps abi bwk kite p kedai brothers(abang) rentetan dr kejadian pecah-curi kereta kita..opss! kereta kite selamat syg..cume si pencuri (bakal diazab di akhirat) tnpa belas ihsan dah melarikan radio kenwood kesayangan abi & jugak i-charge (fuel saver). rase nk menitis air mata mami saat abi balik keje dgn langkah longlai mengkabarkan bite x best nie..i-chareg tuh baru aje 2 bulan abi gunakan....melayang la rm600

plan asalnye..cume nak survey radio & kmudian kite akan ke midvalley bejalan2 cari mkn..nmpknye plan asal dah berubah..kite terpaksa berumah tangga di brothers since abi decided nak pasang balik radio kenwood+tinted..takpela syg..skali skala x salahkan kite penuhi plak kehendak abi..

walaupun kita tak dpt ke mid valley, tp abi ade suprise yg lebih dahsyat yg membuatkan nawfal tersenyum lebar..

SUPRISE!!
unexpected beday present from abi since nawfal da 3 bulan..so lovely isnt it?

mami tersenyum sorang2 tiap kali teringat gelagat nawfal saat pertama kali kasut pertama nie disarungkan ke kaki nawfal..syg sgt teruja..hmm..nampaknye, lps nie boleh la mami buat koleksi kasut nawfal pulak..

sedar x sedar da hampir satu hari kita berumahtangga dkt kedai brothers nie..alhmdulillah, anak mami x meragam pon..mami je yg agak meragam sket sbb rs sgt boring duduk di kedai yg dikelilingi barang2 yg lansung bkn interest mami..adoaii..boring..hmm..lets d pics explain d rest of the story okeh..


zzzz di kedai abangs


penyejuk ha ti hati mami